LISÄTIETOA MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITON TOIMINNASTA

Mannerheimin Lastensuojeluliitto perustettiin 4.10.1920 aivan toisenlaisessa Suomessa kuin nykyinen. Merkittävä yllyke valtakunnallisen järjestön perustamiselle oli halu pitää hyvää huolta kaikista lapsista. Liiton tarkoitukseksi kirjattiin kaikki lastensuojelutyö, mikä ei lain mukaan kuulunut kunnille tai valtiolle. Liiton perustajajäseniin kuuluivat marsalkka Carl Gustav Mannerheim, hänen siskonsa ylihoitaja Sophie Mannerheim, kouluneuvos Erik Mandelin sekä lastentautiopin professori Arvo Ylppö. Heistä jälkimmäinen piti tärkeimpänä imeväiskuolleisuuden pienentämistä. Imetys, asuinolojen kohentaminen ja hygienian parantaminen olivat liiton ensimmäisten haasteiden joukossa. Niihin ryhdyttiin valistustyön keinoin. Liitto rakensi maan kattavan neuvolajärjestelmän, jonka ylläpito siirtyi kunnille 1940-luvulla.

Suomessa oli kymmenen vuotta järjestön perustamisen jälkeen jo yli 500 MLL:n paikallisyhdistystä. Näiden joukossa, tasan yhdeksänkymmentä vuotta sitten sai Virratkin omansa.

Paikallisyhdistyksen tehtävät ovat muuttuneet yhdeksän vuosikymmenen kuluessa valtavasti. Alkutaipaleen valistus- ja hoivatyö on korvautunut vähitellen toisenlaisella toiminnalla. Nykyisin Mannerheimin Lastensuojeluliiton paikallistoiminta on vahvasti vertaisuuteen perustuvaa. Äidit ja isät yhdessä miettivät, millaista toimintaa he paikkakunnan lapsiperheille haluavat järjestää. Mannerheimin Lastensuojeluliiton paikallisyhdistyksen kautta mahdollisuudet vaikuttamiseen ovat erinomaiset.

Viimeisen vuoden aikana Virtain yhdistys on järjestänyt mm. perhekahvilatoimintaa, kasvatusaiheisen luennon, teatteriretken ja vappujuhlan. Valtakunnallisesti olemme olleet mukana Kevätilo- ja Hyvä Joulumieli-keräyksissä.

MLL:n toiminnan perusta on paikallinen vapaaehtoistoiminta. Yhdeksäänkymmeneen vuoteen mahtuu aivan uskomaton määrä työtä, jota vapaaehtoiset kuntalaiset ovat tehneet paikallisten yritysten ja muiden toimijoiden tuella. Yhtä kaikki, tavoitteena on aina ollut lasten ja heidän perheidensä hyvinvoinnin vahvistaminen.

Tuntiessasi halun olla mukana hienossa ja vireässä yhdistyksessä jäsenenä, tukijana, osallistujana tai toimijana, olet lämpimästi tervetullut. Tekemistä ja tekemisen iloa riittää – jatketaan tärkeää ja hyvää työtä Virtain lasten, nuorten ja perheiden hyväksi!

kirjoittanut: Severiina Heikkinen

Mannerheimin Lastensuojeluliitto on avoin valtakunnallinen kansalaisten järjestö, joka toimii lasten, nuorten ja lapsiperheiden oikeuksien ja etujen hyväksi. MLL:n toiminnan perusta on paikallinen vapaaehtoistoiminta.

MLL Virrat  on perustettu 1923.

PAIKALLISET JÄSENETULIIKKEEMME    Muista vilauttaa MLL:n jäsenkorttia seuraavissa liikkeissä:

Valokuvaamo Into (lapsikuvauksen yhteydessä kaupan päälle 14x18 cm:n kuva),

Virrat-Kirja (-10% normaalihintaisista lasten- ja nuortenkirjoista)

Kukka-Riitta (-10% normaalihintaisista kukista ja kukkatarvikkeista)

Toriseva Wild (-10% normaalihintaisista tuotteista)